08.11.2011

Prajitura Fanta , cu branza si suc de portocale
















Neata!

Astazi este sarbatoarea sfintilor Mihail si Gavriil, o zi cu traditie si importanta in spiritualitatea romaneasca. Un calduros LA MULTI ANI tuturor ce-si sarbatoresc ziua de nume, sanatate multa si sa aveti parte numai de bucurii. Intro astfel de zi speciala, m-am gandit sa va rasfat cu o prajitura.




Astazi nu bucatariti, mai ales daca sunteti sabatoriti , aveti voie doar sa savurati :) Este o prajitura fina , racoroasa , savuroasa pe care trebuie sa o incercati ... o sa va indragostiti de ea , va promit ;)

Ingredientele necesare sunt :

Pentru blat:
6 oua
100 ml ulei
4 linguri de faina
6 linguri de zahar brun
2 linguri de cacao
1 pachet praf de copt

Pentru crema:
500 g branza de vaci
200g unt
150 g zahar
esenta de vanilie sau 3 plicuri zahar vanilat

Pentru glazura:
750 ml Fanta sau suc proaspat de portocale
2 plicuri de budinca de vanilie
5 linguri de zahar

Nu uitati sa luati cu voi buna dispozitie in bucatarie ;)

Preincalzim cuptorul la 170-180 de grade.

Pregatim blatu: Separam albusul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul , se adauga uleiul cate putin si se mixeaza pana se omogenizeza. Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.
Apoi se incorporeaza foarte usor albusurile batute spuma.

Se pune aluatul obtinut intro tava (25 x35 cm )tapetat cu hartie de copt si sa da la cuptor aproximativ 25 de minute( pana trece testul cu scobitoarea)

Se lasa in tava sa se raceasca iar apoi pregatim crema:

Untul se bate cu zaharul pana devine spuma, apoi se adauga branza, esenta de vanilie sau zaharul vanilat si se amesteca pana se omogenizeaza bine.
Crema se intinde pe blatul racit si se pune in frigider la rece.

Ati obosit ? Nu am terminat inca , mai trebuie sa facem glazura... se face repede , repede :

Se prepara budinca dupa indicatiile de pe plic , doar ca inlocuim laptele cu sucul de protocale;) Amesteam pe foc, pana se ingroasa glazura. O lasam la racit, iar cand mai e doar un pic calduta o punem peste crema , si o bagam la locul ei in frigider, sa se intareasca, 2-3 ore e suficient.


Taiem prajitura in ce forma dorim : dreptunghiulara , romburi , patratele ...si servim cu mare pofta!

Sa aveti o zi minunata alaturi de cei dragi!