29.10.2011

Muffins cu fulgi de ciocolata























Neata, neata!

A-ti dormit bine? Sunteti fresh, pregatiti pentru weekend ? Din cate am auzit in Timisoara se anunta vreme buna , calduroasa... deci ce planuri aveti ? Un party in intampinarea halloweenului, decupati un dovleac cu copii vostri, o plimbare prin parc printre frunzele cazute la pamant?




Orice ati face, savurati zilele calduroase de toamna care ne sunt oferite. Nu uitati ca in noaptea asta se schimba ora , trecem oficial la ora de iarna , ora 4.00 a noptii de va deveni ora 3.00,deci castigam o ora de somn in plus :))

Sa ne intoarcem insa in bucatarie :)) Astazi va propun o reteta de Muffins cu fulgi de ciocolata. Sa va spun un secret ? Am o carte cu multe retete de muffins , din care astazi am ales-o pe aceasta .... daca va plac v-or urma si altele.


Aveti nevoie de :

1 pachet praf de copt
250 g faina
2 oua proaspete , daca se poate de casa.
125 g unt
100 ml lapte
150 g fulgi de ciocolata ( se gasesc in Kaufland )sau o bucata de ciocolata pe care o taiati bucatele marunte
1 pachet zahar vanilat
125 g zahar

Se preincalzeste cuptorul la 180° C
Se bate untul cu mixerul pana devine cremos , se adauga zaharul si zaharul vanilat se amesteca pana la omogenizare, dupa care adaugam ouale si laptele. Se amesteca faina cu praful de copt , si se adauga la compozitia de mai sus.

Se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca cu lingura de lemn. Putem pastra cativa fulgi pe care ii vom pune deasupra. Se pune aluatul in formele de briose , in care am pus hartia pentru muffins, presaram deasupra fulgii de ciocolata ramasi si intorducem la cuptor, pentu cca. 20-25 de minute.


Pofta buna si o sambata perfecta va doresc !