09.01.2009

Prajitura cu nuca si crema de cacao



Ingrediente :

Blat :
6 albusuri
250 gr. zahar
250 gr nuca

Crema:
6 galbenusuri
200 gr zahar
250 gr unt
2 linguri cacao


Fulgi de cocos pentru ornat.

Blatul:

Ablusurile cu zaharul se bat spuma. Se adauga nuca macinata. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit aproximativ 30 de minute.



Se verifica cu scobitoarea daca este facut.
Se scoate din cuptor si se rastoarna pe un prosop. Se lasa sa se raceasca.

Crema : galbenusurile si zaharul se bat pe aburi pana se topeste zaharul. Se amesteca incontinu .Se adauga cacaoa si se amesteca bine.



Se ia de pe foc se adauga untul si se lasa la racit. Cand este rece se bate bine cu mixerul .

Blatul racit se taie in bucati egale. Pe fiecare bucata punem crema si ornam cu nuca de cocos.



Este o reteta mostenire de familie de la bunica mea . Este delicioasa si de fiecare data se termina prea repede ;)

Pofta buna !!