30.01.2009

Muffins cu migdale



Si daca tot am fost fericita ca mi-am cumparat dorjdie si praf de copt bio am purces la treaba :

Ingrediente :

150 g faina
2 lingurite praf de copt
125 g zahar
2 oua
100 g unt
100 ml lapte
1 plic zahar vanilat
100 g migdale macinate
2 ml esenta de migdale
putina sare.



Se incalzeste cuptorul la 180 de grade ,iar forma pentru muffins se unge bine cu ulei.
Cu mixerul amestecam bine zaharul , untul, laptele, ouale , esenta de migdale , sarea si zaharul vanilat.
Adaugam faina , praful de copt si migdalele macinate. Amestecam putin cat, doar atat cat se umezeasca ingredientele uscate. Daca amestecam prea mult risca sa se intareasca aluatul.
Impartim aluatul in forma si dam la cutor pentru aproximativ 20 de minute.



Verificam cu scobitoarea daca sunt gata.



Pentru a scoate mai usor muffins-urile din forma scoatem forma din cuptor si o asezam pe un prosop de bucatarie udat in prealabil.

Sunt delicioase.

Pofta buna !