21.12.2008

Blat de tort

Ingrediente:
4 oua, 8 linguri zahar, 50 ml apa, 8 linguri faina, 50 ml ulei, 2 pliculete zahar vanilat, o esenta de vanilie




Zaharul si apa se pun la fiert intr-un vas pana se dizolva zaharul.




Se separa ablusul de galbenuse. Albusele se bat cu mixerul pana devin spuma tare cand se adauga siropul de zahar fierbinte. Se bate in continuare pana cand spuma isi va dubla volumul. Se adauga gablesnusele si uleiul . La final adaugam faina cernuta in ploaie.


Turnuam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor aporoximativ 20-25 de minute la foc potrivit.


Facem testul cu scobitoarea sa vedem daca este copt blatul.



Acest blat se poate folosii pentru orice tip de tort , se poate adapta dupa nevoi si imaginatie. Daca doriti puteti adauga cacao daca dorit un blat de ciocolata .
Blatul se taia in doua sau trei felii si se umple cu orice fel de crema , fructe, etc.

Pofta buna !