13.10.2008

Piure de tapioca

PIURE DE TAPIOCA
25 cl (250 ml) de lapte
4 – 5 linguri cu gris de tapioca
putina branza rasa
putina sare
1 bucatica de unt de marimea unei alune

Se fierbe laptele pana da in clocot. Se adauga grisul presarandul, amestecand continuu (altfel se lipeste si se fac cocoloase).
Se lasa sa fiarba la foc mic 4 – 5 minute, amestecand mereu. Se opreste focul, se adauga sarea, untul si branza. Se lasa sa se raceasca intr-o farfurie 2 minute. Daca vi se pare ca este prea gros adaugati 2 linguri cu lapte rece si amestecati.
Pireul este gata si il puteti servi.

"Este o reteta care se prepara foarte repede, adecvata pentru masa de seara,
este hranitoare si, in general, bebelusii o adora (in plus, ii obisnuieste treptat cu bucatelele mici)."

Variante:
1) Se adauga 1 galbenus de ou inainte de a opri focul (peste laptele cu gris).
2) Se inlocuiesc cei 10 cl de lapte cu 100 g pireu sau suc de legume
3) Se inlocuieste untul cu 1 branza topita strivita.